Επιλογή Σελίδας

Σχετικά με εμάς

Το Κέντρο Διάγνωσης και Θεραπείας των Διαταραχών του Λόγου ιδρύθηκε το 1995 από τον κύριο Διομήδη Ψωμόπουλο, Λογοθεραπευτή – Ειδικό Παιδαγωγό, Πτυχιούχο Πανεπιστημίου Κολωνίας, και είναι το πλέον γνωστό στην Βόρειο Ελλάδα στον τομέα την αντιμετώπισης των διαταραχών του λόγου, των εξελικτικών διαταραχών και των μαθησιακών δυσκολιών παιδιών και εφήβων.
Δημιουργήσαμε ένα θεραπευτικό πλαίσιο επιστημονικά μελετημένο για την κάλυψη των θεραπευτικών απαιτήσεων και ταυτόχρονα φιλικό και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των παιδιών και των γονέων.
Στο κέντρο του ενδιαφέροντος μας βρίσκεται το παιδί ως σύνολο λειτουργιών και αλληλεπιδράσεων με το κοινωνικό περιβάλλον.

Το είδος της θεραπευτικής παρέμβασης διαφέρει κατά περίπτωση και μπορεί να αφορά:

Αντιμετώπιση ενός μεμονωμένου συμπτώματος

Πολύπλευρη αντιμετώπιση από ομάδα ειδικών (Λογοθεραπευτή, Εργοθεραπευτή, Ψυχολόγο, Παιδοψυχίατρο, Ορθοδοντικό κλπ.)

Έλεγχο σε βάθος για την εξακρίβωση και αντιμετώπιση των αιτιών που είναι δυνατόν να ευθύνονται για μία διαταραχή

Γιατί να μας επιλέξετε;

Εφαρμόζουμε τις πλέον ενδεδειγμένες θεραπευτικές μεθόδους με στόχο τη σύντομη και αποτελεσματική αντιμετώπιση των παρουσιαζόμενων διαταραχών.

Στη διάρκεια της πολυετούς μας εμπειρίας και στα πλαίσια των επιστημονικών μας αναζητήσεων επιλέξαμε και εφαρμόζουμε την μέθοδο της «Νευρολειτουργικής Αναδιοργάνωησης» της κυρίας Beatriz Padovan (Padovan’s Method) και της Στοματοπροσωπικής Μυολειτουργικής Θεραπείας (ΟMFT)».
Η Μέθοδος Padovan και η OMFT είναι παγκοσμίως γνωστές και εφαρμόζονται εκτεταμένα στον ευρωπαϊκό και στον αμερικάνικο χώρο.